Vi minns

Vår älskade Pumitjej Tea, vi minns dig med kärlek och lycka. Din busiga och alltid glada valp vi kommer alltid att älska dig.

Efter en tragisk olycka fick hon lämna denna värld. Tea blev överkörd av en bil utanför vårat hus. Vi har staket runt hela tomten men hon hade under ca 10 sekunder obevakad tid sprungit ner till vägen via vår grusväg. Antagligen hade hon fått syn på något som lockat henne i full fart mot vägen. Tea blev överkörd och dog omedelbart. Den som körde på henne smet från platsen och har inte gett sig till känna. Ärendet är polisanmält.

http://bohuslaningen.se/nyheter/orust/1.1665326-bilist-smet-efter-olycka-med-hund

Vi saknar dig vår lilla älskade Tepåse!!

*Maktez Tyra*

Tea var vår pumitik som kom till oss 4 feb 2012. Hon var från Maktez kennel i Jönköping. Tea var en intensiv krabbat, mycket lättlärd och rolig att arbeta med. Med sin lyhördhet var hon mycket lovade i vår agilityträning och övrig träning. Hon var för övrigt väldigt social och älskade precis allt och alla. Tea var alltid glad och när hon fick arbeta var hon rikigt i sitt esse! 🙂 Hon älskade sina leksaker och att busa med familjens mellanpudel Zassa.

Den 14 juni 2012 hände det ofattbara. Tea förolyckades när hon blev överkörd av en personbil. Tiden var 16.45 Teas husse hade precis kommit hem och jag öppnade dörren för att hundarna skulle hälsa på honom. Han hade då påsar i händerna och kunde då inte hälsa på hundarna. När jag efter bara några sekunder ropade på hundarna kom bara en, och det var Zassa. Samtidigt hörde jag ett duns på vägen.

Vi sprang ner till vägen och fann min lilla Tea liggandes mitt på vägen. Hon hade blivit överkörd. Hon var död när vi lyfte upp henne. Jag la mig ner på vägen och skrek, jag kunde inte förstå hur detta kunde hända mig eller min hund. Hur kunde det gå så fort! Tea var ju nyss vid dörren och hälsade på husse. Hon hade tagit sig förbi våra staket och antagligen sett en fågel eller liknande nere på vägen. Jag har aldrig gått till vägen med hundarna jag har bara gått till skogen. Usch det är så hemskt. Vem körde över henne?! Det var ett vittne som stannade som hade sett olyckan men ingen hade lagt märke till vad det var för bil. Det jag vill veta är vad som egentligen hände, den enda som vet är den som körde över henne. Hur kan man smita från platsen när man kört ihjäl en hund!!!?? Jag hörde smällen vid huset, då hör man det i en bil. Inga ursäkter, jag vill bara veta sanningen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

FAKTA

Ras: Pumi

Färg:
Grå

Mått:
ca 42 vid 6 månader

Född: 5/12-2011

Avliden: 14/6-2012

Reg.nr:
SE11290/2012

Utställnigs meriter: Inoff 2/6-12 BIR valp med HP och första pris.

Stamtavla

Maktez Izak Maktez Eliz LPI Bennaz’ Kurtisz Cwe-Djo
Kilvan Seregely
LPI Maktez Chriztal Vhibra DK UCH EUW-08 INT UCH NO V-06 NORD UCH Bennaz’ Bb-Brahze Pi-Csa
Bennaz’ Oh-Vhivan Celmle
Bennaz’ Ss-Szarah Bri-Uhf SE UCH Bennaz’ Uhfe Jasz-Lu Bennaz’ Lucasz Ha-Lou
Bennaz’ Jaszmin-Dirikk
Maktez Brizzy Akinnaz Azzar
Kilvan Madar

6 reaktioner till “Vi minns

  1. Lilla fina Tea! Vi såg dig bara på bild men vi vet att du är saknad. Du hade den allra bästa matten man kunde få. Beklagar så mycket Jessika!! Hoppas att allt blir bättre snart och att du finner dig en ny tävlingshund. Jag kan inte förstå hur man kan köra på en hund och sedan inte stoppa. Helt otroligt…

    1. Tack så mycket för ditt stöd!

  2. Så tragiskt… tårarna rinner!! Uschhh stackare..

  3. ❤ å så tragiskt, många varma tankar till er!

  4. gråter med er. Idag smet våran 10 veckors Csimbora men allt gick bra. Hade kunnat sluta i en tragedi. Kram på er.

    1. Tack snälla! Det är så lätt hänt. Man hinner tänka alla möjliga tankar. Skönt att det gick bra för lilla Csimbora. Häftigt namn hon har! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close