Zassa

 

Team MoDicken’s Ich Liebe Dich

Zassa var min första egna hund. Hon var en otroligt rolig att arbeta med, gav aldrig upp. Hon var smart och väldigt lättlärd. När vi lärde in nya saker så gick det bara på några minuter sedan satt det.
Vi har tävlat aktivt inom agility med stora framgångar. Hon var och kommer alltid att vara min läromästare. Zassa blev 2009 pensionerad från agilityn efter en skada. Hon älskade att springa i skogen och på hösten letade vi katareller ihop.

Denna lilla pudeldam gjorde sina sista år precis som hon själv ville. Självklart gjorde hon flera pudelfnatt om dagarna. Hon testade agility ibland utan bommar men hon gjorde bara de hinder hon ville. Hon var en pigg, framåt och livsglad hund som alltid ville kela och mysa ända in i det sista.

Zassa var med på en hel del utställningar som veteran, med flera BIR och BIM placeringar samt CK. Hon har även ställts utomlands med CK, BIR och BIM placeringar.

Zassa blev nästan 12 år gammal. Hon var mitt allt och vi var ett. Men hon kom även att bli Prebens pudel de sista 7 åren. Hon visste hur hon skulle göra för att få något gott i från kylen. Så hon hade honom lindad runt sin sporre.

Dagen då Zassa gick bort var en vanlig fredag. Jag hade planerat en riktigt mysig helg tillsammans med vår lilla familj och en fin fredag med god mat. På fredag morgon var Zassa precis som vanligt. Hon var glad och lekte lugnt i snön. Hon gillar sina leksaker inne och de blev offer för Zassa även denna dag. När klockan sedan blev 15.00 var jag nere med tvätten. Jacee var med mig i källaren och Zassa var ute i trädgården. När jag kom ut från källaren ser jag Zassa går på skaren försiktigt och lite vingligt. Inte så konstigt tyckte jag då hon är väldigt försiktig när marken inte håller för alla steg de tar på skaren.

Men när Zassa når vanlig mar ser jag att bakbenen vinglar och att hon tappar balansen. Jag fick med henne i och då försöker hon hoppa upp i soffan. Missar och landar på soffkanten och dimper ner på marken och blir sittandes med bene rakt ut. Då förstår jag att något är väldigt fel och det går fort utför. Preben kommer hem från jobbet och vi lyfter upp Zassa i soffan så hon får lugn och ro. Hon lägger sig tillrätta och katten kommer och lägger sig tätt in till. Hon förstår att något är fel.

Givetvis så går ingen veterinär att få tag på en fredagkväll. så det fick bli Blå Stjärnan i Göteborg. Jag hade redan ställt in mig på att detta går inte att göra något för Zassa men man vill inte förstå det.
Väl inne hos veterinären konstaterades ett blåsljud på hjärtat samt att hon fått en tumör mellan ryggkotorna i ländryggen. Zassa brukar väga 6 kg men denna dag vägde hon nästan 7 kg. Man kan ju bara tänka på hur cancern trängt in och hur stor den måste varit. Ändå kändes eller syntes inget på Zassa när man undersökte henne.
Vi valde där och då att låta henne somna in. Hon hade inte ont, men hon var delvis förlamad i bakpartiet pga att tumören tryckte på nerver.

Skönt för Zassa att inte behöva bli sämre och sämre. Detta gick fort. För henne var detta det bästa. Vi lever nu i en bubbla av chocken av att det gick så fort. Halva mitt liv har jag haft denna underbara bästis! Jag älskar dig Zassa och kommer alltid att göra. Nu får du äta så många pannkakor med sylt som du vill, glöm inte grädden. Och du kommer inte ens att få ont i magen! ❤


FAKTA

Ras: Pudel, mellan

Färg: Svart

Mått: 38 cm

Född: 17/2-2004

Avlivad: 15/1-2016

Reg.nr: S21332/2004

Hälsa: HD grad C. Kastrerad 2012 i samband med livmoderinflammation, samt borttaget navelbråck.

Utställningsmeriter:
 Utställd NAT och INT med flera BIR och BIM placeringar samt CK. Inoff 2/6-12 BIR,BIR veteran med HP samt BIS veteran 1. Inoff 1/6-13 BIR veteran med HP samt BIS veteran 2.

MH: Genomfört MH 1:a Skott

Agilitymeriter:
Brons Pudel SM 2007
7:a Ungdoms SM 2008
4:a DM 2008

image

image

image

image

image

image

z9
image
image

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close