C-kullen tre veckor

Dessa veckouppdateringar brukar vara uppskattade så vi fortsätter självklart med dem. Det är ett sätt för våra valpköpare att följa dem från start och vad som händer här på kenneln.

Nu är det full fart i valplådan och kommer mammahund in i valprummet blir det galet med aktivitet och ljud ifrån dem när de känner hennes doft. De diar bra och valparna väger nu drygt ett kilo. Tassa får massor med mat torrfoder, färskfoder, A-fil, ost och ibland andra rester. Laxolja får hon också varje dag. Hon har hög mjölkproduktion så det är bra men hon behöver mycket mat för att inte tappa mer i hull. Hon var lite svår att få i mat under dräktigheten så vi vill inte att hon ska gå ner i vikt.
Klorna på valparna är klippta tre gånger sedan de anlände. De är nu även avmaskade för första gången. Vi avmaskar alltid valparna tre gånger innan de flyttar till sina nya hem. Valparna har testat hundfoder tre gånger nu. Första gången förstod de inte alls vad man skulle göra med det. Andra gången visste de precis och tredje gången var de helt galna i maten. Så nu när vi kommer in med maten blir det fart på dem när de känner doften. Vi kommer snart att öka på med mat två gånger per dag men vi får vara försiktiga så deras små magar följer med fint.

Tassa som är mamma till valparna är en tik som vi sålde med fodervärdsavtal. Hennes familj bor i Uddevalla och de saknar sin lilla tjej jättemycket. Nästa vecka kommer de hit för första gången för att hälsa på Tassa och hennes valpar. Veckan där på när valparna blir fem veckor så välkomnar vi våra valpspekulanter. Ett möte som alltid är speciellt när de får se sin nya bästa vän för första gången.

Jag ska försöka ta lite mer bilder men det är inte så hög prioritet på det när man har två små barn. Skötsel av barnen, vuxna hundar och är valpar går först.

pumi ullmarkens pumikennel ullmarken jessica af ekenstam
Tiken överst och en hane underst
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close