Wela

Ullmarkens Double Jeopardy

Wela är en tik som vi har sparat på kenneln från vår egen uppfödning. Hon är efter Maktez Ehxtaz och Skallabackens Louis. Med Wela har vi som mål att köra tävlingslydnad. Det är en sport som vi inte har tävlat i innan så det är nytt för oss. Med två småbarn hemma så blir träningen delvis sporadisk så det går sakta framåt.
Wela är oerhört rolig att träna. Hon har enorm ”food drive” och kamplust. Hon arbetar gärna med nosen och har i den träningen tålamod.
Hon är i lydnadsträningen en riktig ängel som älskar att traggla. Hon är verkligen den där hunden som älskar och träna men som också är den perfekta familjehunden,

Till vardags har Wela växt till sig och tar det lugnt inne när inget händer. Är hon ute själv har hon lätt till skall men är vi med ute eller går promenader så skäller hon inte. Hon springer inte fram till andra hundar eller människor när hon är lös. Wela är född under pandemin därför har den sociala träningen inte varit som ”vanligt”. Han är lite avvaktande för nya människor men får hon hälsat och kanske fått en godis så går det över och hon tycker att ”nu är vi bästisar”.
Hon älskar våra barn och är gärna med dom i allt de pysslar med. Hon är riktigt gosig så när barnen kommer hem från förskolan vill hon sitta i deras knän.

Vi är så glada för Wela som vi sparade efter vår Jilla. Det ska bli fantastiskt spännande att få fortsätta avelsarbetet efter denna tiken i framtiden.

Fakta

Ras: Pumi

Färg: Grå

Mått: info kommer

Född: 18/12-20

Reg.nr: SE11214/2021

Hälsa: HD A, ED ua (0) Ögon ua

Utställning: Västkustvalpen 2021 BIR valp samt BIG 3

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close