Motgångar..

Jag förstår inte att det ska vara så svårt just runt orust att få valla på gårdarna. Hos vissa ska man bara få valla hos om man köper hund där..?? Vadå muta?
Ska det vara så svårt att komma in i ”vallvärlden” här?

När jag har pratat med min uppfödare så har det inte varit några problem med vallning. Hon trodde inte att det fanns så många kvar som var anti att man vallar för bland annat sportens skull. Det verkar som att i Stockholmsområdet är det enklare att komma och valla hos varandra.
Här känns det meningslöst.. Jag har verkligen försökt hitta ställen att valla på och även försöka anmäla till kurs. Men de vill bara ha in de som använder sina hundar i dagligt arbete på gårdar.

Varför klagar de då sedan på att de som skaffar border collie inte vallar med dem.. Något som rasen verkligen är avlad för????!! Släpp in nybörjarna också, nu är ju faktiskt vallningen en sport också.

Jag ser verkligen fram emot min nya hund och jag vill verkligen prova att valla med henne. Även att det är agilityn jag ska satsa på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close