Valparna 1 vecka

Igår blev valparna en vecka gamla. Dom har växt stabilt sedan dom föddes. Ett par av valparna är riktiga matvrak. Speciellt gul och grön hane. Den rosa tiken är inte dålig hon heller. Dom sover gott på nätterna så jag får också sova. Jag ligger och sover brevid valplådan. 

Mamma Isis är jätteduktig. Att få valpar har verkligen gjort henne gott. Det är så mysigt att se henne ta hand om sina små bebisar. När första valpen kom ut la sig Isis i en boll och tyckte att det hade kommit ut ohyra från hennes kropp. Valpen sökte sig ju mot henne och det var lite läskigt. Men efter en liten stund och lite vägledning förstod Isis att hon skulle slicka på valpen. I början visste hon inte hur hon skulle ligga för att valpana skulle kunna dia. Jag visade henne lite försiktigt att hon skulle ligga på sidan. Efter att jag hjälpt henne några gånger så fungerar det jättebra. Jag tror verkligen att hon gillar utformningen på valplådan. Den är stor och man kan ligga och vila hakan på kanten om man känner för det. 

Isis spenderar mycket tid i lådan hos valparna. Hon tar god tid på sig när hon sköter om dom små. När alla valparna har somnat gott då lämnar hon dom och är med oss andra. Minsta lilla ljud så går hon bort och tittar till dem. Jag är så imponerad på hur inbyggt det är i henne att sköta dom så väl. 

Bjuder på en bild. Ullmarkens pumikennel hittar ni även på facebook där det finns en video på valparna.  

En vecka gamla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close