HulaHopp 2018

 

Nu är HulaHopp över för denna gången. Fyra dagar med officiella starter har vi tävlat, totalt 16 lopp har vi sprungit. Jilla är nyligen startad i klass 1 och har väldigt lite erfarenhet från tävlingssituationer. Hon var väldigt taggad alla dagarna och jag hade som mål att ta mig igenom en bana utan disk. Ett ganska högt uppsatt mål för Jilla. Det vet ni som har sett Jilla i träning. Hon är en galet snabb pumi som vill ha tidiga signaler om var hon ska härnäst. Matte är dock långsam.. Men iallafall så har jag plockat många guldkorn från dessa dagar. Ett agilitylopp gick hyffsat och hon tog hela slalom efter andra försöket. Vilket jag var riktigt nöjd med. I juni tävlade vi i lysekil då kunde hon inte slalom alls.

Pappa har tävlat med Isis, de har gjort några riktigt snygga lopp men som ändå tyvärr slutat i disk.

Men som en liten rolig slutkläm på det hela så var sista dagen på HulaHopp en riktigt rolig upplevelse. Jag fick förmånen att få tävla Isis på hennes sista hopp lopp. Jag har varken tränat eller tävlat henne på evigheter så det skulle bli väldigt spännande. Vi går in och gör ett riktigt snyggt nollat lopp! Vi blev så glada, det kändes så bra!

Sedan var det att ladda om för en banvandring inför Jillas sista hopp lopp. Det var en svår klass 1 bana och många lyfte på ögonbrynen när de såg hur banan gick. Jag och Jilla gick in som första ekipage. Hon var laddad och jag var lite nervös. Det var många långa sträckor där det bara var att springa på och försöka skicka henne framåt. Så fort jag kommer bakom henne vänder hon upp mot mig. Det blev en del missförstånd och med det en rivning (som hon annars aldrig gör) och en vägran då hon snurrade framför ett hinder. Slalom var i slutet av banan och vi tog oss dit med endast 10 fel. Och hon tar slalomen direkt utan att göra fel!! Helt galet, min tokhund fixar det som vi kämpat med ett bra tag. Jag är så stolt över henne. Jag skulle sprungit på andra sidan slalomet än vad jag gör men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men det gick vägen iallafall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close