D-kullen är här

Nu kan vi äntligen säga att Jillas smällkarameller har kommit! Mamma och valpar mår bra. Jillas dräktighet var påväg in på dygn 67 och jag uppfattade inga framsteg i värkarbetet. Hon jobbade på bra och hade bra värkar men det hände inget. Jag kunde inte känna att någon valp var i förlossningskanalen. Magkänslan sa att det var bäst att åka in till djursjukhuset och kolla upp hur läget var med tanke på att hon hade gått över tiden och hade jobbat länge med både förvärkar och värkar. Det tar på krafterna att bädda och trampa runt i flera dygn.

Väl där inne blev vi prioriterade och vi togs väl omhand. Röntgen gjordes för att se hur valparna låg. Valpen som skulle först ut låg lite annorlunda enligt veterinären. Den var inte fast eller så men den låg lite på sned med huvudet ”selfiepose” som veterinären uttryckte. Ultraljud gjordes för att se om valparna levde. Valparna levde men de som var på kö hade något låg puls så veterinären tog beslut att Jilla skulle genomgå kejsarsnitt. MEN då tyckte Jilla aldrig i livet! Och krystade till ordentlig så vattnet gick och i och med det kom det mer vatten än det brukar. Hon började krysta ordentligt och valpen kom närmare för varje krystvärk. Både jag att veterinären pratade med Jilla och uttryckte båda hur mycket vi hejade på henne. Det kändes nästan som vi stod och hoppades att Frölunda skulle ta SM Guld igen. Till sist kom första valpen ut! 18/12 00.24 föddes en tik på 210 gram. Den känslan var obeskrivlig men jag fick tårar i ögonen och blev rörd av händelsen. En lättnad och jag var samtidigt så trött eftersom jag då var inne på mitt tredje dygn utan sömn. Fyra sköterskor och en veterinär som alla blev så glada och rörda över att det gick bra och att det förhoppningsvis skulle fortsätta så. Sedan gick det så smidigt att få ut resterande smällkarameller. Alla är svartfödda.

  • 00:24 Tik 210 gram
  • 00:55 Tik 202 gram
  • 01:00 Hane 173 gram
  • 01:17 Hane 186 gram
  • 02:55 Hane 210 gram

Hemresan med valparna gick bra. Jilla och valparna åkte i en tygbur som var väl ombonad. Köra hem från Göteborg när man inte har sovit på tre dygn och varit med om allt detta var kanske inte det mest optimala. Men det har gått bra och vi är så glada över Jilla och hennes valpar.

Vi kommer att gå igenom intresselistan och sedan kontakta er på listan. Vi vill bara se att allt går bra och att de går upp fint i vikt.

Tack för alla lyckönskningar inför födseln av Jillas valpar

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close