D-kullen fem veckor

Fem veckor och jag tror att jag skriver varje vecka att tiden går så fort. Valparna har fått klorna klippta och vi har avmaskat dem igen. Vi brukar göra det minst tre gånger under de veckorna som vi har dem.
Valparna äter såklart mer nu i takt med att de växer. Tre till fyra gånger får de mat, lite beroende på hur dagen ser ut för oss.
Valparnas behov att upptäcka mer märks tydligt. De är orädda och vill gärna kolla runt i sin omgivning. Vår son Didrik som nu är fyra år är ofta med nere hos valparna. Han är otroligt omtyckt av de små och möts alltid med väldigt glada svansar.
Idag har de haft besök av en familj som ska ha valp ur denna kullen. Jätteroligt att se så positiva valparna är till nya människor och miljöer. Vi var nämligen i ett rum som vi renoverat från garage. Där har valparna inte varit innan men det var inga konstigheter. Familjen var betagna av de små smällkaramellerna och hittade alla sina egna favoriter.

Valparna bor i ett rum på bottenplan och har inte varit uppe på övervåningen. Däremot är de varje dag lösa och får vara med när vi tvättar och städar nere.
Idag har vi fixat kompostgaller runt spaljén till trappan så att vi kan ta upp valparna. Vi vill ju inte se några svandyk. Det kommer säkert massor med videos när de får testa på att vara på övervåningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close