D-kullen sex veckor

Det är nu som valparna verkligen talar om att de existerar. Uppmärksamhet i form av mys och bus är det som de vill ha. Den ljusa hanen som till vardags ska heta Valle är en riktig rymmare. Ibland så skulle man vilja skicka minstingen med express till Gotland. Klättrar som Göran Kropp…
Den mörka tiken Iris, hon älskar kamp och sitter jämt i byxbenen och smakar gärna på anklarna. Det är små personligheter hela gänget men samtidigt väldigt lika i hur sociala och tillgängliga de är.

I veckan har de som vanligt varit lösa utanför sin valphage två gånger om dagen. Vissa dagar har de varit några timmar i köket. Även om det är fem valpar lösa i köket så har ändå vardagen flutit på som vanligt med att plocka i skåpen och laga middag. Valparna är trygga och har inte reagerat på att det händer så mycket runt om. De har självklart varit väldigt nyfikna på alla bebisleksaker i vardagsrummet som spelar musik och sjunger. De är väldigt nyfikna och otroligt goa hundar.

Ozzy som en av de mörka hanarna heter är så lik sin mamma Jilla när vi träffade henne hos sin uppfödare. Full gas men väldigt mysig och la sig gärna i famnen. Ozzy och den andra mörka hanen Nimbuz håller ofta ihop. De somnar oftast bredvid varandra. Nimbuz är en glad och trevlig kille med stor lust för tår, speciellt lilltår. Men han är också en mysig och trogen kompis. Han lägger sig gärna tätt intill mig när jag sitter på golvet.

Den ljusa tiken Wela, hon påminner i utseendet av Tea. Tea var halvsyster till Jilla, de har samma pappa. Tea var vår första pumi. Hon förolyckades tyvärr 2012. Så det känns extra roligt att man kan se likheter. Wela är en tik med stort föremålsintresse och ger många blöta och vassa pussar.

Idag fick valparna för första gången vara ute. vi hade 8 minus i morse men under dagen gick det upp till 3 minus så det var perfekt väder för att ta ut dem. Skönt att de inte blir kalla av att de blir blöta. Det tog inte många minuter utomhus innan de började huttra men de fick ändå känna på lite snö under tassarna. Jilla var med valparna ute, hon vill ha total kontroll över sina smällkarameller. Imorgon ska de ut igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close