Bilåkning och social träning

Nu sover Tea vid mina fötter, så hårt som hon sover nu har hon nog aldrig gjort. 🙂 Idag har det nämligen varit en mycket socialträning och bilåkning. 
Jag hade bestämt mig för att åka upp till Orust brukshundklubb som skulle ha valpkurs. Jag har blivit lovad att få åka upp och gå brevid med Tea och få bra social träning, och bra träning blev det. För att komma till klubben var vi tvungna att åka bil och det gillar inte Tea, hon blir dålig och maten brukar åka upp igen. Samma visa denna gång, fast hon behöll maten i magen. Det tar bara 8 minuter till klubben men hon gillar det inte.

Väl uppe på klubben var hon lyhörd och vi hade bra kontakt med varandra. Det var andra gången hon såg en annan hund. Och nu var det runt tio nya hundar på samma gång men hon tog de fint.

Vi var där en timme och sedan åkte vi hemmåt igen för att det inte skulle bli för mycket.Vi kom inte mer än en meter innan hon började skälla och ville fly ur buren. Åkte vidare 500 meter och ringde mamma efter lite tips. Hon förklarade att jag skulle säga till henne att det är inte okej att skälla i bilen. Jag trodde att hon skällde för att hon mådde illa men jag kom sendan på att hon blir dålig för att hon skäller och far fram och tillbaka i buren. Därför var det rätt att säga till henne.

När jag hade sagt åt Tea att det är fel att skälla i buren så blev hon tyst. 😀 Åkte bara någon meter innan jag stannade och gav henne godis och berömde henne mycket. Hon var TYST! 😀 Upprepade detta många gånger och hon var tyst hela tiden. 🙂 hihi duktigt hund! Nu mådde hon riktigt bra när vi var framme. Lyckad träning ännu en gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close